Billiga kettlebells i järn, vinyl och till tävlingar

Kettlebells är en väldigt mångsidig träning för dem som vill kunna träna effektivt hemma. Med en kettlebell och några enkla övningar kan du träna kondition, bränna fett och bygga muskelmassa, allt med naturliga och dynamiska rörelser som minimerar risken för skador.

På den här sidan har vi samlat 200+ kettlebells från 10+ olika återförsäljare, så att du enkelt kan hitta ett bra erbjudande på exakt den typ av kettlebell du vill ha. Du kan sortera på vikt, material och typ.

Om du behöver råd om vilken kettlebell du ska köpa kan du läsa vår korta guide över val av vikt och storlek. Du hittar den under sökmotorn. Använd innehållsförteckningen för att hoppa i artikeln.

ANNONCE

MEST POPULÄRA ÅTERFÖRSÄLJARNA

Billiga kettlebells

Sök i databasen efter kettlebells

Letar du efter bra erbjudanden på billiga kettlebells? I det här avsnittet har vi samlat erbjudanden på billiga kettlebells. Välj ett av de bästa erbjudandena i tabellen nedan. Vi hämtar priser och erbjudanden flera gånger i veckan från flera populära återförsäljare.

Välj pris
Visa bara erbjudanden?
Välj vikt
Viser
kettlebells
99 kr.
SOURCE Black Kettlebell
99 kr.
SOURCE Black Kettlebell
149 kr.
229 kr.
ASG Kettlebell 4 KG - Vinyl
149 kr.
229 kr.
ASG Kettlebell 4 KG - Vinyl
179 kr.
SOURCE Black Kettlebell
189 kr.
219 kr.
PE Kettlebell 4 kg
189 kr.
219 kr.
PE Kettlebell 4 kg
195 kr.
TITAN Kettlebell 8kg
224 kr.
TITAN Vinyl Kettlebell 4kg Red
229 kr.
429 kr.
ASG Kettlebell 6 KG - Vinyl
229 kr.
429 kr.
ASG Kettlebell 6 KG - Vinyl
249 kr.
SOURCE Black Kettlebell
259 kr.
299 kr.
Tunturi Talcum Pulver
284 kr.
TITAN Vinyl Kettlebell 6kg Green
299 kr.
SOURCE Black Kettlebell
299 kr.
499 kr.
ASG Kettlebell 8 KG - Vinyl
299 kr.
499 kr.
ASG Kettlebell 8 KG - Vinyl
329 kr.
429 kr.
Tunturi Kettlebell 8 kg

Vilken kettlebell ska jag börja med?

kettlebell på stativ

Kettlebells finns idag i en uppsjö av vikter, storlekar och material. Från 1kg till 30kg, i gjutjärn, vinyl och neopren.

Baserat på vår undersökning rekommenderar vi att du köper en kettlebell i gjutjärn, som väger 12-16 kg för män och 6-12 kg för kvinnor.

Vilken ska du välja?

Kettlebells finns som sagt i många olika vikter, men i stort sett alla experter och tränare rekommenderar att börja med 8-12 kg för kvinnor och 12-16 kg för män.

I vår rekommendation har vi använt oss av experter som Anna Bogdanova, författare till boken “Kettlebells – how to and how not to” och den amerikanska kettlebellåterförsäljaren Kettlebell Kings, som levererar kettlebells privat och till tävlingar.

Män

Män som varken har någon erfarenhet av träning med kettlebells eller av styrketräning, bör börja med en kettlebell på 16 kg. Om du är otränad i allmänhet kan du börja med en kettlebell på 12 kg.

De flesta män kommer dock snabbt att kunna gå över till en kettlebell på 16-20 kg.

Män som inte har någon erfarenhet av träning med kettlebells, men som har styrketränat tidigare, bör börja med en kettlebell på 20kg.

Män som har styrketränat förut, men som inte har erfarenhet av träning med kettlebells, kan börja med 24 kg.

Kvinnor

Kvinnor som varken har någon erfarenhet av träning med kettlebells eller av styrketräning, bör börja med en kettlebell på 8 kg. Om du är otränad i allmänhet kan du börja med en kettlebell på 6kg.

De flesta kvinnor kommer dock snabbt att kunna gå över till en kettlebell på 8-12kg.

Kvinnor som inte har någon erfarenhet av träning med kettlebells, men har erfarenhet av styrketräning, bör börja med en kettlebell på 12 kg.

Kettlebell material

De ursprungliga kettlebells blev populära i slutet av 1800-talet i Ryssland, där de första tävlingarna med kettlebells började. Härifrån spred sig träningsformen till väst, till “den starka mannen” på cirkus.

Kettlebells var ursprungligen gjutna ur en bit järn och det är fortfarande den mest populära typen. Men nu för tiden finns det kettlebells i flera andra material. Här får du en snabb överblick över skillnaden.

Kettlebells i järn

Kettlebells av gjutjärn anses vara de “ursprungliga” kettlebells. De har inte förändrats nämnvärt i form eller utseende under de senaste 100 åren.

Kettlebells i järn har flera fördelar, framförallt tar de liten plats eftersom järn har en mycket hög densitet. Det gör dem lätta att hantera och lätta att förvara.

De har också utmärkt hållbarhet. Ytan blir inte sliten och de är praktiskt taget omöjliga att ha sönder. Därför kan de också säljas igen om du någon gång vill gå upp i vikt.

Vinyl och Neopren

Kettlebells i vinyl och mindre vanlig plast som neopren, har blivit populära på olika gym, men experterna är inte lika positiva till dem.

Anna Bogdanova, författare till flera böcker om kettlebells skriver:

KÖP INTE de vinylbelagda !! de ger ömma handleder (ligger extremt dåligt på underarmarna och handtaget är för tunt så det skär in i handflatorna)
Anna Bogdanova
Författare och Kettlebell expert

Kettlebell Kings, en stor amerikansk återförsäljare av kettlebells, rekommenderar inte heller vinyl, men här är kritiken mer att kettlebells i vinyl inte har rätt balans och ergonomi. För kettlebells är det viktigt med rätt vikt och balanspunkt, något som påverkar dina rörelser och svängar.

Neopren, även kallad plast, är ett annat nyare material som har fördelen av att ha en “mjuk” yta. De är därför mildare mot golvet.

Kettlebells för tävling

Kettlebells för tävlingar, även kallade competition kettlebells, är den typ av kettlebells som används för tävling i till exempel Crossfit och liknande. De har ett antal egenskaper där de skiljer sig från andra typer av kettlebells.

Kettlebells för tävlingar är lika stora oavsett vikt och är gjorda av stål

De är platta på botten, så att de kan stå stabilt på marken mellan övningarna utan att välta. De har också en annan tyngdpunkt än vanliga kettlebells, vilket borde göra dem lättare att balansera, särskilt vid rengöring och vid övningar där man håller kettlebells ovanför huvudet.

Tävlings kettlebells har också släta handtag som gör dem lätta att svänga och hantera.

Tävlings kettlebells rekommenderas vanligtvis inte för nybörjare, men rekommenderas för dig som ofta gör övningar där din kettlebell vilar på din underarm. Det är nämligen skillnad här. Där vanliga kettlebells trycker på benet vid handleden, läggs istället vikten på underarmsmuskeln med kettlebells för tävlingar.

Jag är mannen bakom Fitfact.dk och skriver om träning och viktminskning, med ett särskilt fokus på motivation och hälsa.

Fitfact.se