Squat Rack test och erbjudanden – hitta de bästa squat racksen

I den här artikeln har vi hittat några bra squat racks från populära återförsäljare som Abilica och GetBig.

Vi har bland annat hittat:

  • Fristående squat rack
  • Squat rack med pull up bar
  • Ihopfällbart squat rack (väggmonterat)

Du kan hoppa direkt dit med innehållsförteckningen här nedan.

En squat rack är oumbärlig till ditt hemmagym.

Det är svårt att föreställa sig ett seriöst hemmagym utan en squat rack eller power cage. Men det kan också vara en stor investering, så var noga med vad du köper.

Vi har valt squat racks från Abilica och Getbig för att de är välkända och trovärdiga återförsäljare som har ett bra betyg på Trustpilot och för att de har ett bra utbud.

Det finns många andra märken och återförsäljare. Därför har vi samlat dem i vårt avsnitt om erbjudanden här nedan. Här uppdaterar vi urvalet varje vecka, så att du kan sortera efter veckans bästa erbjudande.

Annars är du alltid välkommen att skriva till oss.

Typer av squat racks

En squat rack kan se ut på ganska många sätt och skillnaden mellan till exempel en squat rack och en power cage kan vara flytande.

Vill du veta skillnaden? Läs då vidare i detta avsnitt.

Fristående squat rack

En squat rack kan flyttas, till skillnad mot en professionell squat rack som kan skruvas fast på golvet eller i väggen.

Även här finns det två olika typer av flyttbara squat racks, de som är gjorda av två ihopsatta stänger och de som består av två lösa stänger. Om du har en squat rack med två lösa stänger kan du ta fram ditt squat rack när du behöver det och ta undan det när du är klar med det. Smart om du inte har så mycket plats.

Men är de lika stabila som de som sitter ihop? Nej, knappast. Om du lyfter tungt kommer du förmodligen att föredra en sådan modell.

Ihopfällbart squat rack (väggmonterat)

För dig som har garage, källare eller liknande där du saknar plats, men kan hänga upp saker på väggen.

Ett ihopfällbart, väggmonterat squat rack, monteras på väggen och kan fällas in eller ut efter behov. På det sättet tar det ingen plats på golvet alls, där du istället kan ha plats för vikter eller något annat.

ANNONCE

Utvalda squat racks

Abilica squat rack

Det norska företaget Abilica är kanske marknadens mest populära återförsäljare och tillverkare av fitnessutrustning för privatpersoner. På den här sidan har jag granskat deras produkter flera gånger, bland annat deras roddmaskiner och motionscyklar, som jag personligen har testat flera gånger.

Abilica är ett varumärke du kan lita på. Du hittar inget billigt kinaskrot här, oavsett vilken prisklass du tittar på. I det här avsnittet har vi tittat på 5 olika squat racks som du kan köpa med gott samvete.

Abilica squat stativ

Abilica squat stativ / squat rack
Butik Pris Läs mer
Träningspartner 2.999,00 SEK → Till butik

Detta squatstativ från Abilica är ett enkelt men robust squatstativ som klarar upp till 150 kg.

Så om du är av typen som sumo squatar 200kg, så är det inte för dig, men för mindre än 2000kr är detta ett bra och billigt stativ, som gör det möjligt att utföra squats hemma.

Stativet kan justeras i höjd och bredd och kan även användas som dipstation. Garanti för gedigen kvalitet från Abilica.

Masterfit squat rack

Butik Pris Läs mer
Träningspartner 3.990,00 SEK → Till butik

Masterfit er et märke i den goda medelklassen. Här får du vanligtvis kvalitet som matchar de bättre märkena, men till ett billigare pris.

Kanske saknas en smart funktion men med Masterfit får du byggkvalitet som matchar de dyra märkena.

Här får du ett squat rack som är superrobust och som klarar upp till 360 kg i belastning. Du får därför ett squat rack som kan följa med dig från start tills du kan gå upp och tävla med de bästa tyngdlyftarna.

Detta squat rack kan också användas till andra lyftövningar, som till exempel marklyft, eftersom det har säkerhetsstänger i botten där du kan lasta av och på.

Ett super squat rack till ett rimligt pris.

Inspire squat rack

Inspire squat rack
Butik Pris Läs mer
Träningspartner 6.990,00 SEK → Till butik

Detta squat rack har allt du behöver för ditt seriösa hemmagym. Här får du ett robust squat rack med säkerhetsanordning och en pull up bar.

Detta squat rack kan också användas för bänkpress, eftersom de har fasta säkerhetsanordningar i botten.

Stativet tål en maximal belastning på 360 kg.

American Barbell squat rack

American Barbell är en av världens ledande tillverkare av fitnessutrustning för proffs. Detta är deras squat rack som är enkelt, kompakt och ser bra ut.

Det vittnar om kvalitet att American Barbell har kunnat göra ett squat rack som tål en belastning på 300 kg utan att det tar mer plats. Design och byggkvalitet i toppklass. 

Om du vill få ut det mesta av ett litet utrymme, utan att kompromissa med kvaliteten, är American Barbell en bra satsning.

Get Big squat racks

Get Big är en annan populär och trovärdig återförsäljare av fitnessutrustning. Här finns en lite större bredd av produkter och priser, men även här kan du vara säker på att få en vettig produkt.

Multifunktionel squat rack

Butik Pris Läs mer
Get Big 6.400,00 SEK → Till butik

Squat, marklyft, dip och pull ups, du kan faktiskt träna hela din kropp på detta multifunktionella squat rack från Get Big.

Squatstativet är robust byggt och tål en belastning på upp till 300 kg. Stativet har också inbyggda handtag för dips och en pull up bar.

Gillar du superset? Då är det här squatstativet nått för dig.

Semi Pro squat rack

Butik Pris Läs mer
Get Big 1.299,00 SEK → Till butik

Jag vet inte om man ska kalla ett squat rack för lite över 1000kr för “semi pro”, men du får i alla fall mycket för pengarna.

Detta flyttbara squat rack är tillverkat av stål och klarar därför hela 300 kg. Det måste sägas att det är imponerande till det priset.

Det finns inte mycket att säga om detta squat rack. Klarar den 300 kg? Då är det bara att klara 300kg själv. Det kommer nog att ta lite tid.

Odin squat rack

Odin är den danska webbshopen Apuls eget fitnessmärke. Apuls är en av de större fitnessbutikerna i Danmark och har ett mycket stort utbud av både kända märken och egenproducerade produkter.

Odin squat rack

Odin squat rack
Butik Pris Läs mer
Apuls24.se 7.879,00 SEK → Till butik

Detta squat rack från Odin ger dig massor av möjligheter och väldigt lite krångel med att städa. Stativet har nämligen plats för 10 vikter på sidorna, så du behöver inte städa efter träning.

Detta är ett gedigent squat rack som kan klara upp till 350 kg belastning och som dessutom kan användas för bänkpress om du har en bänk.

Det finns säkerhetsanordning som ger säkerhet under träning.

Ihopfällbart squat rack

Med ett ihopfällbart squat rack kan du förvandla väggen i ditt garage eller källare till ett squat stativ utan att du egentligen har plats för det. Vik ut och vik in när du är klar.

Abilica ihopfällbart squat rack

Butik Pris Läs mer
Abilica 5.999,00 SEK → Till butik

Väggmonterat squat rack som kan vikas in mot väggen. Detta robusta squat rack kan enkelt sättas upp i en betongvägg i källaren och har en maximal belastning på 200 kg.

Stativet har säkerhetsfunktioner och det ingår en pull up bar.

Squat rack set med skivstång och vikter

Med ett ihopfällbart squat rack kan du förvandla väggen i ditt garage eller källare till ett squat rack utan att du egentligen har plats för det. Vik ut och vik in när du är klar.

Powertec Power Rack med 128kg vikt och OL skivstång

Powertec squat rack
Butik Pris Läs mer
Fitnessgruppen 13.999,00 SEK → Till butik

Om du saknar allt för ett hemmagym kan det vara lämpligt att börja med den här uppsättningen. Här får du nämligen ett power rack för squats, marklyft och bänkpress och det kommer även med en bänk.

Men inte minst får du en riktig olympisk skivstång (20kg) och 128kg vikter. Det finns dessutom ett diphandtag och pull up bar med i denna power cage.

Här får du en hel uppsättning för ditt träningspass.

Squat rack erbjudanden

Sök i databasen efter billiga squat rack

Letar du efter ett bra erbjudande på ett billigt squat rack? I det här avsnittet har vi samlat erbjudanden på squat racks. Välj ett av de bästa erbjudandena i tabellen nedan. Vi får priser och erbjudanden flera gånger i veckan från flera populära återförsäljare.

Välg pris
Visa bara erbjudanden?
Välj märke
Viser
squat racks
0 kr.
56600 kr.
Löpband XT500, Master
  • Förbättra din kondition på korta medellånga eller långa distanser
Träna samtidigt som du skonar ditt hjärt- och kärlsystemet
  • Effektivt gå ner i vikt
  • Reducera kroppsfett
  • Stöpa om din kropp och uppnå vävnadsåtdragning
  • Förstärka alla större muskelgrupper i synnerhet benen och sätesmuskeln
kr.
Loxon XTR Crosstrainer ** Bäst i test **
0 kr.
Motionscykel AL2 ** Bäst i Test **
0 kr.
Motionscykel AL1
99 kr.
SOURCE Black Kettlebell
99 kr.
SOURCE Black Kettlebell
149 kr.
229 kr.
ASG Kettlebell 4 KG - Vinyl
149 kr.
229 kr.
ASG Kettlebell 4 KG - Vinyl
179 kr.
SOURCE Black Kettlebell
189 kr.
219 kr.
PE Kettlebell 4 kg
189 kr.
219 kr.
PE Kettlebell 4 kg
198 kr.
TITAN Kettlebell 8kg
228 kr.
TITAN Vinyl Kettlebell 4kg Red
229 kr.
429 kr.
ASG Kettlebell 6 KG - Vinyl
229 kr.
429 kr.
ASG Kettlebell 6 KG - Vinyl
249 kr.
SOURCE Black Kettlebell
259 kr.
299 kr.
Tunturi Talcum Pulver
289 kr.
TITAN Vinyl Kettlebell 6kg Green

Fitfact.se