Massagepistol Bäst i Test

Massagepistoler har tagit träningsvärlden med storm. I denna artikel kommer vi beskriva varför denna maskin är den hetaste tränings- och wellness produkten just nu.

Med en massagepistol kan du mjuka upp ömma och stela muskler på några minuter, återhämta dig snabbare och få gång i blodcirkulationen igen.

Massagepistoler används av sjukgymnaster och andra yrkesverksamma och har nu många vetenskapliga bevis bakom sig.

I den här guiden har vi tittat på recensioner och erfarenheter med de mest populära massagepistolerna: Theragun, Hyperice och Flowlife. Är de värda pengarna?

Topp 3 massagepistoler

När man undersöker massagepistoler finns det särskilt två namn som dyker upp överallt: Theragun Pro och Hyperice Hypervolt.

Dessa är de två mest populära massagepistolerna och de får båda riktigt bra recensioner. De är också båda relativt dyra, med priser mellan 2000 och 3000 SEK.

Det finns också det svenska varumärket Flowlife, som har varit aktivt med influenser på sociala medier. De är också i den dyrare prisklassen med ett pris runt 2000kr.

Theragun Elite
Bäst för proffs
6.245,00 kr.
Flowlife Flowgun
Mest populär
2.490,00 kr.
Hyperize Hypervolt
Bäst i Test
Hyperice Hypervolt massage pistol
4.189,00 kr.
Så fungerar en massagepistol

Massagepistoler fungerar genom att massera med snabba vibrationer på dina muskler, leder och ben. Tekniken kallas vibrationsterapi och har använts av massörer och sjukgymnaster i årtionden.

Du känner förmodligen till när massören gör snabba, lätta och rytmiska slag mot musklerna.

Vibrationsbehandling och massagepistoler gör det möjligt att fokusera på ett enda muskelområde, något som skumrullar och annan typ av massage inte kan.

Massagepistoler fungerar också som djupmassage. De tränger hela vägen in och arbetar med musklerna. Vi vet att det är effektivt för återhämtning och uppvärmning.

När du undersöker massagepistoler hittar du många nöjda användare, från idrottaren som hoppar över DOMS, till de med skador och kronisk smärta som berömmer produktens förmåga att lugna och mjuka upp.

Hyperice Hypervolt

Hyperice Hypervolt massage pistol
Butik Pris Läs mer
Sportgymbutiken 4.189,00 SEK → Till butik
Bodystore 4.299,00 SEK → Till butik

Hyperice Hypervolt är vårt val som mest prisvärt eftersom det får riktigt bra recensioner. Denna massagepistol är faktiskt lika populär som Theragun Pro, men kostar mycket mindre.

Du betalar faktiskt upp till 1000 SEK mindre för Hyperice än för Theragun, men du får ändå en massagepistol i samma kvalitet.

Denna massagepistol är en favorit över hela världen på grund av dess användarvänlighet, mångsidighet och dess relativt låga ljudnivå. En riktig klassiker i sitt slag!
Løbeshop.dk
Förhandlare
Massor av kraft

Hyperice Hypervolt är en massagepistol med massor av kraft som kan slå upp till 3200 slag per minut och därför skapa exakt de fördelaktiga vibrationer som tränger in i dina muskler och skapar de positiva effekterna på blodcirkulationen du vill ha.

En kraftfull massageapparat med tre olika hastighetsinställningar, där även den långsammaste är kraftfullare än många andra modeller.
Sportamore
Återförsäljare

Något som går igen när man läser recensioner av massagepistoler är att de billigaste modellerna inte verkar vara lika kraftfulla som de dyrare modellerna. Detta betyder att du måste trycka hårdare med enheten för att få samma effekt. Men med Hyperice kan du hålla maskinen lätt mot muskeln och ändå få full effekt.

Förvånansvärt tyst

Ett av de bästa argumenten för att välja Hyperice är enligt användare att den är förvånansvärt tyst. Det är också ett av de bästa argumenten i förhållande till konkurrenten Theragun Pro, som flera användare säger är ganska bullriga.

Bra recension på Trustpilot och på seriösa webbplatser

Hyperice Hypervolt låter inte särskilt mycket, den är faktiskt nästan helt tyst, så om du bor tillsammans med andra eller i en lägenhet med känsliga grannar borde det vara ett bra argument för att köpa Hyperice.

Hyperice får generellt bra recentioner. I vår undersökning har vi hittat beröm från återförsäljare, kunder, tidningar och online tidningar.

På Trustpilot får Hyperice 4,5 av 5 stjärnor.

En recension av The Guardian konstaterade att:

Hypervolt supplies a lot of bang for your buck.

Enligt The Guardians granskare får du mycket för pengarna.

Den stora amerikanska sajten GearJunkie.com är också nöjd med Hyperize:

All in all, I’m a big fan of the Hyperice Hypervolt Plus. Yes, it’s a major investment at $449. But if you regularly get massages or need an efficient way to ease muscle tension and speed up recovery, it’s totally worth it.

Det finns många recentioner av Hyperice i allmänhet, så det är åtminstone en produkt som har testats väl på marknaden. På Youtube finns det också massor av videor om Hyperice, inklusive dessa:

Sammanfattning

Hyperice Hypervolt är den bäst recenserade massagepistolen som är kraftfull och användarvänlig, men inte minst avger den betydligt mindre ljud än konkurrenterna.

Theragun Elite

Butik Pris Läs mer
Träningsmaskiner 6.245,00 SEK → Till butik

Theragun Pro, och den senaste modellen Theragun Elite, är den originala massagepistolen som nästan var med och skapade produktkategorin. Det är en massagepistol med många glada kunder och många välkända användare, däribland basketstjärnan Kyrie Irving.

Massor av kraft för den seriösa idrottaren

Theragun Pro är en mycket kraftfull maskin som verkligen kan fungera. I recensionerna vi har hittat, betonar användare att den verkligen kan gå ner på djupet. Nästan för mycket om du verkligen har ont i musklerna. Det är därför en maskin som passar dig som tränar på allvar eller för dig som arbetar professionellt med massage eller sjukgymnastik.

Theragun Pro är kommersiellt kungen av massagepistoler! Denna massagepistol har fått mycket positiv publicitet och nämns i varje recension av de bästa massagepistolerna på marknaden. Theragun Pro är tillverkad i en ergonomisk design och har en justerbar massagearm som du kan justera till precis den vinkel du behöver.
Løbeshop.dk
Återförsäljare

Theragun Pro har 3 olika styrke inställningar, samt möjligheten att använda 3 inbyggda rutiner som kan styras med appen.

Maskinens maximala effekt är 27 kg med upp till 2400 slag per minut.

Unikt handtag gör det enkelt att använda på dig själv

Theragun Pro sticker ut från mängden med ett triangulärt handtag som är utformat för att göra det lättare att nå platser som annars är svåra att komma åt. Med det unika handtaget kan du därför använda Theragun på nacke, rygg och bröst, platser som det kan vara svårt att nå med andra modeller.

We found that serious athletes who perform repeated motions on a regular basis will benefit from repeated deep tissue massage with the PRO. This includes swimmers, cyclists, runners, and golfers. Endurance athletes will certainly get their money's worth with this massage gun, and even casual atheletes can benefit from the relief that the PRO provides.

Sammanfattning

Theragun Pro är den ursprungliga massagepistolen, som nästan bara fått positiva recensioner. Det enda negativa vi har kunnat hitta är att den låter mycket, mer än konkurrenten Hyperice. En massagepistol för den professionella idrottaren eller för sjukgymnasten som inte vill kompromissa på utrustningen.

Theragun Mini

Butik Pris Läs mer
Träningsmaskiner 2.490,00 SEK → Till butik

Theragun är en relativt dyr massagepistol och därför har företaget bakom den därefter lanserat en billigare, mindre kraftfull modell som heter Theragun Mini. Denna version har ett lägre pris på cirka 1500 kr.

Lätt att ta med sig på språng

Massagepistoler är inte direkt praktiska, de tar mycket plats och gör ljud. Det är vad Theragun Mini gör. Här får du en massagepistol som antagligen är för stor för att ha i fickan, men som passar fint i handen eller i en axelväska. Perfekt för att ta med sig på flyg eller bilresa när benen börjar värka efter flera timmar i samma position.

Nytt handtag

Theragun Mini har ett annat handtag som kompenserar det karakteristiska handtaget från originalet.

Det ursprungliga handtaget från Theragun Pro fick mycket beröm för att det gjorde det möjligt att massera sig på sätt som normalt skulle vara svårt. Handtaget på Theragun Mini erbjuder inte riktigt samma alternativ, men är å andra sidan lättare att hålla.

Oenighet om ljudnivå

En nackdel från den ursprungliga Theragun Pro, och de flesta massagepistoler i allmänhet, är att de låter en del.

Theragun Mini har inte det problemet om du frågar cykeltidningen Velonews.com, som kallar den “tyst”:

It’s small and quiet, making it an ideal choice for post-ride recovery when you’re on the road. It’s also more affordable than the larger Theragun units, though it’s more limited in function.

Enligt den amerikanska tekniktidningen T3 gör Theragun Mini fortfarande för mycket ljud för att kunna användas på kontoret eller på tåget där det finns andra människor.

..it is definitely not quiet enough to use in public without annoying people around you, especially at the highest speed setting. Using it in open spaces, such as parks and benches, is fine but not on the tube or in an office.

Förresten är T3 nöjd med modellen, som de rekommenderar till vanliga människor med ömma muskler från kontorsarbete.

Fantastiska recensioner på Amazon.com

Theragun Mini har riktigt bra recensioner på Amazon.com, där den för närvarande (december 2020) har en genomsnittlig poäng på 4,8 stjärnor av 5 baserat på över 700+ recensioner. 9 av 10 recensioner ger 5 stjärnor, så det måste sägas att det är övervägande nöjda kunder.

Sammanfattning

Theragun Mini får riktigt positiva recensioner och är betydligt billigare än de andra Theragun-modellerna. De flesta recensioner påpekar dock att modellen inte är lämplig för seriösa idrottare, eftersom den kan sakna lite kraft att tränga djupt in i välutvecklade muskler.

Flowlife Flowgun

Butik Pris Läs mer
Flowlife 2.490,00 SEK → Till butik

Flowlife är ett svenskt varumärke som har funnits speciellt på sociala medier med sin Flowgun-massagepistol.

I Danmark har massagepistolen från Flowlife också testats av bland andra iLoebesko.dk och Cykelstart.dk, som båda är nöjda med den.

När det gäller pris ligger den på cirka 2000-2500 DKK, vilket är ungefär detsamma som Hyperize Hypervolt, som är vår testvinnare.

Populärt på sociala medier, testad av få trovärdiga källor

Som jag sa får Flowgun bra recensioner på sociala medier och på utvalda nischmedier som iLoebesko.dk och Cykelstart.dk

Flowgun Go! är en kompakt men ändå ganska kraftfull massagepistol som är väldigt lätt att använda. Kvaliteten är utmärkt och från början får du allt du behöver, samlat i en smart väska som gör det enkelt att ta med sig på språng eller på semester.

I det annars utmärkta testet får Flowgun positiva ord på vägen, men så vitt vi kan se har Cykelstart.dk bara testat den här massagepistolen och har därför ingen jämförelsegrund.

iLoebesko.dk har också granskat Flowgun:

En specifik fördel med Flowgun från Flowlife är dess styrka. Om du har sett vår video vet du vad jag menar. Den är inte bara robust, utan den är också kraftfull, så att hjälpeffekten redan kan kännas på nivå 1 och 2.

Här har testaren faktiskt jämfört den med Hyperize Hypervolt och dragit slutsatsen att Flowgun och Hyperize är de två bästa modellerna.

Sist men inte minst har också Loeberne.dk provat Flowgun:

Vår erfarenhet är att du kan få en produkt till ett pris under 2000 kronor, som många kommer att kunna dra nytta av
Bra recensioner på Trustpilot

Flowlife får bra recensioner på Trustpilot med ett betyg på 4,8 av 5. Men recensionerna täcker inte bara Flowgun, för Flowlife tillverkar också andra massageprodukter, inklusive massagekuddar.

Läs denna recension på andra språk

Jag är mannen bakom Fitfact.dk och skriver om träning och viktminskning, med ett särskilt fokus på motivation och hälsa.

Fitfact.se