Massagekudde TEST – bästa massagekudden till nacke och axlar

Det finns inget bättre än en massage efter en lång dag, men vänta, var är din personliga massör? Det var just det... Som tur är så kommer tekniken till din räddning med hjälp av massagekuddar. Så kan du alltid få en skön och lugnande massage, oavsett om du sitter hemma i fåtöljen eller på en lång resa i bilen.

I den här guiden har vi tittat på populära massagekuddar och massagepistoler. Vi har satt vår testperson (författaren) med ömma axlar och nacke att testa och skriva. Han har haft problem med axlar och nacke sedan en whiplash -olycka.

Vi kan redan nu avslöja att massagekuddar faktiskt fungerar. Det känns skönt och det mjukar upp. Det är såklart inte lika bra som en riktig massage, men det är förvånansvärt bra.

Det är dock skillnad på kvaliteten på massagekuddarna och massagepistolerna.

Läs vidare och få reda på vilken massagekudde vi rekommenderar och till vilket pris. Du kan använda innehållsförteckningen för att hoppa i artikeln.

ANNONCE

Massagekuddar för nacke och axlar

Beurer MG 145

Butik Pris Läs mer
Proshop 389,00 SEK → Till butik
CDON.se 693,00 SEK → Till butik

Om du vill ha en effektiv och mångsidig kudde kan Beurer MG 145 vara rätt val för dig. Den stilrena kudden är utformad för att massera rygg, ländrygg och axlar, och den är gjord i en användarvänlig design.

Beurer MG 145 har 2 stora och starka massagekulor, som kan ställas in till att göra roterande rörelser i olika hastigheter. 

Bak på kudden sitter ett starkt kardborrband, så att du slipper att din massagekudde glider ner längs ryggstödet när du sitter och får massage.

Det speciella med Beurer MG 145 är att det finns en integrerad värmare i kudden. Dina ömma punkter på axlarna och ner längs ryggen kan behandlas mer effektivt när huden och musklerna värms upp.

Den kompakta och flexibla kudden kan användas i soffan, på kontorsstolen eller i fåtöljen. 

Beurer MG 147 massagekudde

Butik Pris Läs mer
Proshop 559,00 SEK → Till butik
CDON.se 608,00 SEK → Till butik
Hemmy 608,00 SEK → Till butik

Beurer är en prisbelönt tillverkare av hjälpmedel som är kända för sina värmande och massagerande effekter. I årtionden har den tyska tillverkaren tillverkat, förbättrat och förfinat sina produkter, som säljs till stora delar av världen.

Om du behöver mjuka upp ländryggen, ryggen, axlarna och nacken är Beurer MG 206 Massagekudde ett bra val. 

Om du kämpar med spända vadmuskler eller ömma lår kan du använda Beurer MG 147 på dessa ställen. Det är kännetecknande för tyska Beurer att använda de bästa materialen på marknaden, och den senaste tekniken inom området, när de tillverkar sina kritikerrosade produkter för välbefinnande och ökad livskvalitet.

Så är det även med deras smarta, kompakta och multifunktionella massagekudde.

Kudden är tillverkad i slitstarkt mesh, som är ett hudvänligt material som tål värmen från de integrerade värmarna. Du kan ta av överdraget och tvätta det efter behov, så att hygienen alltid är på topp.

När du vill ha en av de mest kraftfulla massagekuddarna måste du titta efter hur många massagehuvuden som sitter i kudden.

Beurer MG 147 har 4 Shiatsu -huvuden som ska rotera i par för att ge dig den mest optimala och effektiva behandlingen. “huvudena” kan rotera medurs och moturs.

Nordic axlar- och nackmassage

Det är en bra idé att titta på utformningen av din massagekudde. Designen har stor inverkan på din komfort och flexibilitet under massagebehandlingen.

De flesta kuddar är gjorda för att fästas på ett ryggstöd eller för att placeras bakom nacken eller axlarna när du sätter dig ner. Detta tvingar dig att sitta still i samma position under hela behandlingen.

Om du vill ha mer frihet och komfort med din kudde kan denna innovativa modell från Nordic vara din favorit. 

Kudden är utformad som en kraftig krage. Den läggs runt nacken och sträcker sig ner över bröstet.

Den smarta och bekväma designen kommer väl till pass när du vill njuta av massage, och du kan slappna av helt i dina armar.
Axel- och nackmassageraren kan också användas runt höfterna eller vid låren. Oavsett var på kroppen du använder den, så kommer ömma muskelgrupper att varsamt masseras av den djupa 3D -massagen.

Teknologin kombinerar flera massagetekniker, så att det först arbetas i mjuka och stora rörelser, så att huden värms upp optimalt. Därefter ger massageapparaten punktmassage så att du kan bli av med muskelinfiltrationerna.

Beurer MG 150

Butik Pris Läs mer
Tretti 919,00 SEK → Till butik

Om det är främst nacken du lider av, kommer du att få mest glädje och nytta av att köpa en massagekudde som är speciellt utformad för behandling av detta område på kroppen.

Den stora fördelen med massagekuddar är att de finns i många olika utföranden. Det är en populär och utbredd produkt som danskar i alla åldersgrupper använder.

Beurer är ett av de populära produktnamnen när det gäller att köpa de moderna massagekuddarna.

Denna Shiatsukudde är gjord för att ge djupbehandlande nackmassage. 

Den är designad som en bekväm och kraftfull krage. Du kan luta dig tillbaka i soffan eller sitta hur du vill i fåtöljen och få en bra och djupgående behandling.

Beurer nackmassage är uppbyggd kring två effektiva, roterande “huvuden”, som kan ställas in för att rotera åt båda hållen.

Du får massor av flexibilitet och frihet när du väljer den funktionella och effektiva Shiatsu Neck Massage -kudden. Den har ett automatiskt avstängningssystem, så du behöver inte oroa dig för om du har stängt av den när du lämnar hemmet. Kudden stänger automatiskt av värmefunktionen efter 20 minuter.

Massagekuddar för ländrygg och rygg

inSPORTline Matabo

När det är både ländryggen, ryggen och axlarna som gör ont och hämmar din fysiska frihet, ska du välja ett halvt säte eller en hel massagekudde.

Du får mycket kvalitet för pengarna när du väljer de populära produkterna från inSPORTline.

Detta halvmassagesäte är utformat för att ge dig störst frihet och den mest effektiva massagen. 

Fler och fler kuddar och säten med massage görs med värmefunktion. De billigaste produkterna är de med värmare.

Som något unikt med inSPORTline -halvsätet får du inte bara en vanlig värmare. Sitsen är utrustad med infraröd uppvärmning, vilket ger en bättre effekt på muskler och leder, och som är bättre för huden.

På grund av den infraröda värmen kan du sitta med sätet en längre tid i taget. Det rekommenderas att du använder de vanliga massagekuddarna med klassiska värmare i 20 minuter i taget. Detta beror på den ökande värmen som kan bli för mycket för huden.

Om du vill ha ett friskvårdssäte, som ska användas både för behandling och välbefinnande, är inSPORTline Shiatsu-sätet det perfekta valet.

Massagesäte till bil och stol

Beurer MG 300 lyx massagesäte

Butik Pris Läs mer
CDON.se 2.999,00 SEK → Till butik

Om du vet att du kommer att använda din massageapparat under en lång tid i taget och flera gånger i veckan, kan ett säte vara bäst för dig.

Denna Beurer sits är en lyxprodukt. Den kan användas i kontorsstolen, fåtöljen eller i bilen.

Du får den mest omfattande massage, som kan behandla både lår, ländrygg, rygg, axlar och nacke. 

Vilken form av massage du ägnar dig åt är helt upp till dig. Det kan vara avslappnande friskvårdsmassage eller en djupgående massage som kan öka återhämtningstiden efter en intensiv träning.

Priset på Beurer MG 300 Luxury Massage Seat ligger i den höga delen av prisskalan. Det är en investering i ditt fysiska och mentala välbefinnande i framtiden.

På längre sikt kan massagesätet göra att du sparar mycket pengar på sjukgymnast, kiropraktor och massör.

Överdraget kan tas bort och tvättas i 40 grader, och med de 3 förinställda massageprogrammen styr du dina egna behandlingsformer.

Det unika med Beurer MG 300 -produkten är att lyxsätet är utformat för att ge 3 olika former av massage (inklusive Shiatsu, swing och rullmassage).

Beurer MG 206 massagesäte

Butik Pris Läs mer
Proshop 905,00 SEK → Till butik

Det måste vara en stor post på budgeten att köpa massagekudde eller massagesäte. Flera av de kända tillverkarna inom området designar säten och kuddar i olika versioner.

Detta innebär att marknaden är dynamisk och att det varje år kommer nya modeller från de ledande återförsäljarna.

Om du vill ha ett kvalitetssäte, som ska kunna användas av flera medlemmar i hushållet och tillhandahålla sjukgymnastik och friskvårdsmassage, kan Beurer MG 206 vara rätt val för dig.

Med detta säte får du massage från 4 Shiatsu -huvuden. Du kan själv ställa in vilka delar av kroppen som ska behandlas.

Du kommer att njuta av Beurer MG 206 i många år om du ser till att tvätta överdraget efter behov. Den kan enkelt tas bort och tvättas i tvättmaskinen i 40 grader.

Sitt- och ryggdel kan separeras, så att du enkelt kan förvara din kvalitetsprodukt.

Guide till köp av massagekudde

Nu har du introducerats för en rad olika produkter – men hur vet du vilken som är rätt för dig? Vi har sammanställt en grundlig guide, som kan hjälpa dig att hitta rätt produkt för dig. 

Så fungerar en massagekudde

En massagekudde är uppbyggd på kulor som kan ställas in i olika rörelsemönster. Det kan rotera i samma riktning, eller det kan vara kulor (även kallade “massagehuvuden”) som kan rotera både medurs och moturs.

De senaste massagekuddarna har inbyggda värmare. Detta är av stor betydelse för effekten av din behandling. Om du vill ha en massagekudde av kvalitet, ska du välja en med infraröd värme. Dessa kan användas under en längre tid i taget, och värmen kommer inte ha en skadlig effekt på huden.

Var särskilt uppmärksam på funktioner

För att köpa den bästa massagekudden för just dig, utgå ifrån dina behov för avkopplande behandling av olika delar av kroppen. Medan vissa behöver massage över ländryggen, så behöver andra nack- och axelmassage.

Du kan utgå ifrån dessa punkter när du ska köpa den bästa kudden för dig:

  • Massageprogram
  • Med eller utan värmeegenskaper?
  • Värmeintensitet
  • Massagekulor – antal och egenskaper i förhållande till rörelsemönster
  • Med eller utan fjärrkontroll?

Vi har olika behov när det gäller massage för behandling och friskvård. Det kommer att gynna dig i framtiden om du lägger tid på att jämföra kuddar av bästa kvalitet, så att du får den produkt som passar din livsstil.

Värt att veta om typer av massage i massagekuddar

Det kan hjälpa dig att ta ett beslut om du känner till de fyra primära massageformerna som de bästa kuddarna och sätena kommer med.

De 4 formerna av massage är:

  • Shiatsu
  • Roterande
  • Vibrerande
  • Pulserande

De flesta massagekuddar är utformade för att ge Shiatsu -massage. Det är en kinesisk massage som arbetar med olika trycknivåer. Här börjar du med mjuka, stora och ytliga rörelser som ska värma upp huden, så att det därefter kan masseras på djupet med punktmassage.

Om du vill ha en kvalitetsprodukt ska du välja en av de moderna massagesätena.

Här får du ett massagesäte som kan ge både Shiatsu, roterande och pulserande massage.

Vilka massagetyper och kombinationsformer du ska välja beror på dina behov av behandlingens intensitet och omfattning.

Massagekudde, massagematta eller massagepistol?

När du vill köpa en massageapparat stöter du vanligtvis på dessa tre typer. De fungerar på samma sätt, men är annorlunda utformade eftersom de är avsedda för olika ändamål.

Massagekudden ser ut som en kudde och är avsedd att användas för att massera nacke och axlar. Den har vanligtvis två roterande kulor som är lämpliga för att massera på vardera sidan av nacken eller runt skulderbladen. Vissa massagekuddar kan vara extra långa, så de även masserar framsidan av nacken och nyckelbenet.

Massagemattor, massagesäten eller massagefiltar är vanligtvis utformade för att passa i en stol, till exempel i bilen. De masserar mestadels din nedre del av ryggen, men kan också massera nacke och axlar. Det finns också massagemattor som är avsedda att ligga på och därför fungerar som en slags helkroppsmassage.

Massagepistol är en massageapparat som bara har en kula, men som istället kan användas precis där det behövs. Detta är smart, eftersom det ofta kan vara svårt att träffa exakt där du vill med en vanlig massagekudde. Om du till exempel har ont i nacken på en speciell plats, är en massagepistol perfekt.

Jag är mannen bakom Fitfact.dk och skriver om träning och viktminskning, med ett särskilt fokus på motivation och hälsa.

Fitfact.se