Trappmaskin Test – här är de bästa trappmaskinerna för hemmabruk

Få fantastiska lår och rumpa på rekordtid! Trappmaskinen är en supereffektiv träning för lår, vader och rumpa och om du använder den rätt är den också bra för kondition och viktminskning.

Om du inte har så mycket plats hemma är en ministepper ett självklart val. Den kan alla få plats med. Förvara den under en säng eller i en garderob.

Om du vill ha ett seriöst träningspass kan du köpa en riktig trappmaskin, den är billigare och tar mindre plats än en crosstrainer.

I den här guiden har vi tittat på vilka alternativ som finns på marknaden. Vi har hittat en rad trappmaskiner för alla budgetar och behov. Ministepper, stepmaskiner med gummiband och även några lyxmodeller för dig som vill ha det bästa.

Använd innehållsförteckningen nedan för att hoppa i artikeln.

Ministepper

Apuls cPro9 ministepper med gummiband

Butik Pris Läs mer
Apuls 1.000,00 SEK → Till butik

cPro9 Ministepper har allt du behöver för att få ett bra träningspass hemma. Ministeppern kommer med gummiband som gör att du kan träna överkroppen samtidigt som du tonar rumpan, låren och vaderna.

cPro9 har en maxvikt på 130 kg och är robust byggd.

Displayen visar antal steg, tid och antal förbrända kalorier.

Sidestepper

Abilica CoreStep

Butik Pris Läs mer
Gymgrossisten 1.519,00 SEK → Till butik
CDON.se 1.657,00 SEK → Till butik
Sporttema 1.849,00 SEK → Till butik
Bodystore 1.899,00 SEK → Till butik

Abilica CoreStep är en ministepper med cirkulära rörelser i sidled. Denna annorlunda rörelse gör att du, till skillnad från en klassisk ministepper, får träna mage och rygg.

CoreStep har en display som visar antal steg, tid och kalorier.

Trappmaskin med handtag

Apuls cPro9 Premium Twist

Butik Pris Läs mer
Apuls 999,00 SEK → Till butik

Billig och smart trappmaskin från Apuls, som fungerar som både ministepper och trappmaskin med handtag. Trappmaskinen har en maximal användarvikt på 100 kg och är stabil och lätt att använda.

cPro9 har hydrauliskt motstånd och endast 1 motståndsnivå.

Displayen visar antal steg och träningstid. Fotpedalerna på denna modell är bredare än vanligt, vilket gör den lättare och bekvämare att använda.

Toorx Stepper Force

Butik Pris Läs mer
Apuls 1.889,00 SEK → Till butik

Toorx är en stabil trappmaskin med hydrauliskt motstånd och med en bra display som visar tid, antal steg, puls, och kalorier.

Trappmaskinen har en maximal användarvikt på 120 kg och är därför lämplig för de flesta oavsett vikt.

Toorx har 12 manuella motståndsnivåer.

Abilica Stepcross

Butik Pris Läs mer
Sportgymbutiken 0,00 SEK → Till butik

Abilica Stepcross är en kombinerad trappmaskin och crosstrainer till ett riktigt bra pris. Här får du en varierad träning av underkroppen, vader, rumpa och lår.

Stepcross har ett tungt svänghjul på 13 kg med möjlighet att enkelt ändra motstånd i 8 nivåer.

Trappmaskinen har en maximal personvikt på 110 kg.

Sole SC2000

Butik Pris Läs mer
Abilica 9.900,00 SEK → Till butik

När bara det bästa är bra nog. Sole är ett av de ledande fitnessmärkena för privatpersoner, med lyxiga fitnessmaskiner för hemmabruk.

Så fort du har provat en Sole maskin så är du såld. Här har vi testat SC2000 modellen, en trappmaskin med 20 motståndsnivåer, 10 träningsprogram och möjlighet att träna både överkropp och underkropp.

Displayen har många funktioner, med möjlighet att ställa in motståndet elektroniskt.

Billig trappmaskin

Sök i databasen med trappmaskin

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Trappmaskin Stepper Active, inSPORTline
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Trappmaskin Holister, inSPORTline
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Trappmaskin SK2500, BH Fitness
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
- 10% Max Trainer M3, Bowflex

Max Trainer M3, Bowflex

17.999,00DKK
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
- 18% Trappmaskin Mini Stepper Cylina, inSPORTline
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Trappmaskin HIIT Trainer, ProForm
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Trappmaskin Abilica CoreStep 360
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Trappmaskin Mini Step 2.0, Abilica
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Trappmaskin Stepper Avalor ST, inSPORTline
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Trappmaskin Skeleton, inSPORTline
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Stairmaster Profistar Lite
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Trappmaskin Rote
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Trappmaskin Holister
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Trappmaskin Active
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
TwistStepper Legro med gummiremmar
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Multigym Phanton

Köpguide för trappmaskin

Trappmaskinen tränar rumpa, lår och vader och om du använder den ordentligt och tillräckligt länge ger den också en utmärkt kaloriförbränning. Det är dock en stor skillnad mellan de olika trappmaskinerna. En ministepper är inte samma sak som en trappmaskin. I det här avsnittet får du några tips så att du köper rätt maskin för dina behov och din budget.

Trappmaskin, ministepper eller sidestepper

En trappmaskin är inte bara en trappmaskin. Det finns åtskilliga olika varianter som har olika fördelar.

Trappmaskin

Den klassiska trappmaskinen som du känner till från gymmet. Finns med eller utan rörliga handtag för träning av överkroppen.

Denna typ av trappmaskin simulerar trappträning bäst. Därför ger det också ett större utbyte vid träning av lår och skinkor.

Trappmaskinen tar en del plats, men den tar inte lika mycket plats som till exempel en crosstrainer.

Ministepper

En ministepper är liten och smart och tar knappt någon plats och kan användas var som helst, när som helst. Ha den redo under soffan och använd den när du tittar på TV eller ta den med dig till kontoret. Ministeppern kostar bara några hundralappar och ger mycket valuta för pengarna.

Nackdelen med en ministepper kan vara enformighet. Det kan snabbt bli tråkigt att göra samma begränsade rörelser upp och ner, om och om igen, i en timme eller mer.

Men du kan göra något åt ​​det. Du kan köpa en ministepper med gummiband, då kan du träna överkroppen samtidigt.

Sidestepper

En sidestepper är en ministepper, eller trappmaskin, där man går i sidled istället för upp och ner. Det aktiverar fler muskelgrupper än en vanlig ministepper. Du får speciellt träna dina “kärnmuskler” mer, det vill säga mage och rygg.

Storlek

En av trappmaskinens största fördelar är att den inte tar så mycket plats. Den är därför idealisk för den lilla lägenheten eller andra platser där du inte har så mycket plats.

  • En ministepper är en liten trappmaskin, som bara har pedaler och inget handtag. Den väger oftast bara ett par kilo eller max 10kg.
  • En trappmaskin är mer robust byggd med handtag och en ram. Den tar inte lika mycket plats som en motionscykel, men tar mer plats än en ministepper.

Jämfört med en crosstrainer, som tränar samma muskler, är en trappmaskin betydligt mindre och den kan därför vara ett bra alternativ för dig med lite plats.

Motstånd

Valet av vilket slags motstånd din trappmaskin har, ger flera viktiga konsekvenser, inklusive hur länge du kan använda maskinen utan paus och hur många motståndsnivåer du kan ställa in.

Hydrauliskt motstånd

De billigaste ministeppers och trappmaskinerna använder hydrauliskt motstånd, som är en vätska i et rör. Hydraulik är billigt men har några nackdelar. Vätskan blir nämligen varm efter långvarig användning (mer än 30 minuter) och då kan det i värsta fall läcka. Det betyder alltså att du måste ta en paus för att låta hydrauliken svalna. Inte särskilt praktiskt om du vill träna 1 timme eller mer.

Magnetiskt motstånd

De flesta trappmaskinerna använder magnetiskt motstånd. Det är bättre än hydrauliskt motstånd av flera skäl. För det första så kan den användas så länge du vill. Här finns inga tidsbegränsningar som med hydraulik. Dessutom kan du enkelt ställa in motståndet på en display eller på ett handtag. Det innebär att du kan öka motståndet efter hand och att du kan variera din träning med t.ex. intervallträning.

Jag är mannen bakom Fitfact.dk och skriver om träning och viktminskning, med ett särskilt fokus på motivation och hälsa.

Fitfact.se