Gör löpningen roligare med dessa enkla tips

Annonsinnehåll

Vi vet alla att löpning är bra för oss och vi borde fortsätta göra det, men ibland undrar jag varför jag inte ser fler människor där ute som dunkar på trottoaren.

Kanske är du en av dem som ännu inte har hittat sporten de älskar. Bli inte avskräckt ännu!

Vi är här för att hjälpa dig med några tips om hur du kan få mer nöje till dina veckoträningar, även när vädret inte är bra!

Lyssna på musik och poddar

En anledning till att så många inte springer är för att de tycker att det är tråkigt. De flesta tycker att tanken på långa löpturer är ganska tråkig.

Med musik eller några intressanta podcasts kan du hålla ditt sinne aktivt och engagerat snarare än att bli uttråkad. Du kommer att kunna springa några extra mil, helt klart!

Få några bra hörlurar löpning och se hur milen på magiskt sätt ökar under dina löpturer.

Använd en löpspårningsapp

Använd appar för att spåra distans och tempo.

En sak som kommer att hjälpa alla som tycker att springa är tråkigt är att hitta ett sätt att göra det mer tekniskt, mindre som en avslappnad joggingtur i parken. Att använda en app för att spåra din löpning är ett av de bästa sätten att hålla sig motiverad.

Försök att slå dina egna 5 km-rekord eller mät de totala kilometerna för veckan eller månaden.

Variera din löpning och dina rutter

Om du springer samma rutt varje gång kommer det att bli tråkigt ganska snabbt. De flesta löpare älskar inte att springa på löpband, så varför utsätta dig för att göra det på vägar?

Istället för att springa genom ditt grannskap eller vid ditt hus varje dag, blanda ihop det och prova en annan väg varje gång.

Investera i lite bättre löparutrustning

Även om du inte är en intensiv löpare, kan investeringar i några bekväma löparkläder göra det roligare för nybörjare. Det finns inget som att bära rätt kläder när du springer för att få dig att känna dig som ett proffs!

En vindjacka eller reflexväst ser till att bilar kan se dig i mörkret samtidigt som du håller dig bekväm.

Spring för en sak

Att nå ett mål du har satt upp är väldigt motiverande, men att springa för en sak kan göra det ännu mer intressant.

Det finns massor av välgörenhetsorganisationer där ute som skulle älska att ha nya löpare som arbetar för att samla in pengar och medvetenhet.

Tags:

Erik från Fitfact.se

Erik från Fitfact.se

Jag är mannen bakom Fitfact.dk och skriver om träning och viktminskning, med ett särskilt fokus på motivation och hälsa.

Fitfact.se
Logo
Enable registration in settings - general