Uppblåsbart spabad TEST – utespa till trädgård och terrass

Med ett uppblåsbart spa kan du göra om terrassen eller altanen till ett lyxigt wellnessområde.

Hoppa i spabadet efter en tur på stranden i den ljusa sommarnatten, eller njut av en kylig höstkväll med ett glas vin i bubbelbadet.

Priset för de populära, uppblåsbara spabaden har sjunkit mycket under de senaste åren. 

I denna artikel får du inspiration till valet av det spa som passar dina och familjens behov. Vi har också samlat kunskap och information om elförbrukning, råd och vägledning till korrekt underhåll.

Mspa spabad

MSpa Aurora Delight Spabad

Butik Pris Läs mer
CDON.se 6.990,00 SEK → Till butik
Byggmax.se 7.995,00 SEK → Till butik

Vill du ha ett välutrustat och modernt spabad ska du välja denna MSpa Delight Aurora. Den slitstarka, rymliga och komfortabla produkten är designad för 4 personer. 

Utespat är gjort i en stilig och tidlös mörkgrå färg som passar bra in i alla trädgårdar. 

Det unika med detta uppblåsbara spabad är dess användning av PTC-teknologi. ”Positive Temperature Coefficient” som ser till att spabadet värms upp effektivt och på det mest energisnåla sättet. 

MSpa Aurora Delight är lätt att sätta upp hemma. Allt som behövs är en jordad stickkontakt på 10 Amp och möjlighet för tillslutning av vatten. 

Det rekommenderas att man rengör vattnet i spabadet när det har använts i cirka 150 timmar. Då ska filtret rengöras eller bytas ut helt. 

Det uppblåsbara spabadet levereras med ett isolerat lock, som hjälper till med att hålla värmen när bubbelpoolen inte används. 

Med det användarvänliga kontrollsystemet är det enkelt att reglera temperatur, rengöringscykel och välja bubbelfunktioner.

Produkt fakta:

 • PTC-teknologi
 • Gjord för 4 personer
 • Levereras med fjärrkontroll och isolerat lock
 • Antifrost system
 • Tillverkad i antibakteriell och kraftig PVC
 • Minimum 650 liter vatten

Mspa Premium Camaro Spabad XL

Oppustelig spadbad med plads til 6 personer
Butik Pris Läs mer
Gardenstore.se 8.799,00 SEK → Till butik
CDON.se 8.989,00 SEK → Till butik
Byggmax.se 8.995,00 SEK → Till butik

Är du på utkik efter ett stort utespa till hela familjen? Mspa Premium Camaro kan vara det rätta valet när ni är fler i hushållet som gärna vill slappa i en uppvärmd bubbelpool. 

Spabadet har plats för upp till 6 personer och den är en av de mest sålda produkterna i Mspa-serien. Camara är designad med Ozone generator som säkerställer en hög hygienstandard i vattnet. 

Generatorn tar kål på bakterier och skapar en antibakteriell miljö. 

Det är viktigt med bra och hållbara material om man har planer på att njuta av sitt utomhusspa i många år. Mspa Camaro är gjord av kraftigt och väderbeständigt PVC-material. Det uppblåsbara spabadet kan stå ute året runt utan att ta skada.

Oppustelig spadbad med plads til 6 personer

Du behöver en jordad stickkontakt på 10 Amp samt tillgång till vatten för att sätta upp ditt uppblåsbara utomhusspa. 

Det medföljer både ett underlag samt ett isolerat lock så du kan ha din utomhusjacuzzi stående ute i alla slags väder och samtidigt spara el. 

Efter 150 timmars förbrukning bör man rengöra filtret eller byta till nytt.

Produkt fakta

 • Stor modell för 6 vuxna
 • Prisvärt
 • Kan stå ute året om
 • Ozone generator
 • Isolerat lock, underlag samt fjärrkontroll med sladd medföljer
 • Minimum 930 liter vatten
 • Antifrost system

Bestway spabad

Med Bestway spabad får du en riktig spaupplevelse till ett förnuftigt pris. Bestway är kanske mest känt för sina otroligt populära uppblåsbara pooler. Genom att flytta ut ditt spa kan du njuta av både kalla och varma kvällar i det fria med härliga bubblor och massage.

Lay-Z Spa Helsinki

Butik Pris Läs mer
CDON.se 8.699,00 SEK → Till butik

Lay-Z är ett uppblåsbart utespa som är gjort för det omväxlande och ibland kalla, svenska vädret. Bubbelpoolen är tänkt att stå ute året runt så man kan njuta av ett varmt och skönt bad även på vintern. 

Detta lyxspa är dessutom utrustat med Freeze Shield teknologi. Teknologin säkerställer att du kan njuta av ditt varma spabad oavsett vad termometern visar. 

Lay-Z är på många sätt ett innovativt utespa. Det har funktioner, material och egenskaper som skiljer sig från många av de andra kvalitetsprodukter man hittar på den svenska marknaden.

Spabadet är perfekt till dig som gillar att slappna av tillsammans med din partner. Lay-Z kan massera rygg och ländrygg och det finns olika wellness-program att välja på. 

Med det extra kraftiga och slitstarka TriTeck-materialet behöver du inte bekymra dig om slitage på produkten. TriTeck är ett material i 3 lager, som är uppbyggt kring PVC.

Produkt fakta

 • TriTech material
 • Freeze Shield teknologi
 • Många massageprogram
 • Elegant design i trälook
 • Soft-touch kontrollpanel
 • Levereras inklusive pump och överdrag
 • Lämplig för 5-7 personer

Lay-Z Spa Maldives

Lay-Z är ett uppblåsbart spa som är gjort för det omväxlande och ibland kalla, svenska vädret. Den är tänkt att stå ute året runt så man kan njuta av ett varmt och skönt bad även på vintern. 

Detta lyxspa är dessutom utrustat med Freeze Shield teknologi. Teknologin säkerställer att du kan njuta av ditt varma spabad oavsett vad termometern visar. 

Lay-Z är på många sätt ett innovativt utespa. Det har funktioner, material och egenskaper som skiljer sig från många av de andra kvalitetsprodukter man hittar på den svenska marknaden.

Spabadet är perfekt för dig som gillar att slappna av tillsammans med din partner. Lay-Z kan massera rygg och ländrygg och det finns olika wellness-program att välja på. 

Med det extra kraftiga och slitstarka TriTeck-materialet behöver du inte bekymra dig om slitage. TriTeck är ett material i 3 lager, som är uppbyggt kring PVC.

Produkt fakta

 • TriTech material
 • Freeze Shield teknologi
 • Många massageprogram
 • Elegant design i trälook
 • Soft-touch kontrollpanel
 • Levereras inklusive pump och överdrag
 • Lämplig för 5-7 personer

Guide till köp av uppblåsbart spa

Så mycket el kostar ett uppblåsbart spabad

En av de mest väsentliga punkterna man bör vara uppmärksam på när man köper ett utespa är elförbrukningen. Elförbrukningen beror på hur ofta bubbelpoolen används och hur stor den är. Det är värt att titta på de senaste modellerna, eftersom dessa är designade för att vara de mest energisnåla. När spabadet inte används, förbrukar det minimalt med el. Som tumregel kan du anta att 1 liter vatten i spabadet kostar mellan 50-70 öre om året. Denna siffra kan du gångra med det antal liter vatten som ryms i ditt spabad. Ett utespa med 1 000 liter vatten kostar cirka 6 000 kr per år. Om du dividerar resultatet med antalet gånger du förväntar att ni kommer använda spabadet om året, får du en idé om vad det egentligen kostar varje gång ni hoppar i badet! Det ska såklart jämföras med den livskvalitet det ger att ha ett eget spaområde hemma eller i sommarstugan. Det finns inget bättre än att glida ner i ett spabad en ljus och ljummen sommarkväll!

Underhåll av ett uppblåsbart utomhusspa

För att du ska få glädje av ditt uppblåsbara utespa i många år, måste du rengöra det med jämna mellanrum. När ditt spa levereras medföljer det alltid en användarmanual. I den kan du läsa mer om hur ofta du ska rengöra filtret eller byta ut det. 

Det kan vara skillnad på hur ofta det är nödvändigt att rengöra filtret. Det beror dels på om spabadet använder klor eller salt för rengöring. Det varma vattnet ger mikroorganismer och bakterier optimala livsvillkor. Rengöring av vattnet har därför inte bara betydelse för spabadets hållbarhet och livslängd, men det har lika stor betydelse för din hälsa.

När du underhåller ditt bubbelbad och rengör vattnet på korrekt vis sparar du el och därmed pengar.

Ett av de mest effektiva sätten att rengöra vattnet på, är genom att använda klortabletter. Om du använder granulat eller en flytande dispenser är en smaksak. Men se till att kloret inte kommer i direkt kontakt med materialet på ditt spa. Klor har nämligen en blekande effekt och det kan skada ytskiktet på spabadets väggar. 

Om du vill rengöra ett uppblåsbart spa på det mest miljö- och hälsovänliga sättet, ska du välja en produkt med ozonator, vilket är en bakteriedödande luftburen rengöring. Denna minimerar ditt behov för användning av klor. 

Vill du säkerställa att du har rätt vattenmiljö ska du följa dessa riktlinjer:

 • Undersök vattnets pH-värde och klornivå ofta
 • pH-värdet ska ligga omkring 7,2
 • Klornivån ska ligga på 1,0

Tillbehör till ett uppblåsbart spa

Det är smart att köpa ett slitstarkt underlag till ditt utespa. Ofta medföljer ett isolerat överdrag till ditt spabad när du beställer det. Ett underlag till spabad är oftast tillverkat av PVC-material som klarar att vara utomhus hela året runt.

Om du flyttar runt på ditt spa är det underlaget man sliter på och inte ditt bubbelbad.

Ett underlag ser till att det inte kommer repor, vassa stenar eller föremål i vägen på undersidan av badet. När du beställer ett av de bästa spabaden på marknaden, får du mest glädje av det om du ser till att det alltid står skyddat.

Jag är mannen bakom Fitfact.dk och skriver om träning och viktminskning, med ett särskilt fokus på motivation och hälsa.

Fitfact.se