Få igång sexlivet igen – 3 tips för mer och bättre sex

Annons

Det finns få saker som är så viktiga för relationen som att röra vid varandra och ha sex. Dessutom är det hälsosamt. När man får orgasm frisätts många bra hormoner. Det kan till exempel vara oxytocin, som gör dig glad och på bättre humör. Det är också bra för hjärtat att ha sex och då minskar det stress och risken för depression.

Så det råder ingen brist på goda skäl att ta sexlivet på allvar, även i en hektisk dag.

Saknar du inspiration för att hitta tid för sex eller om du tror att du har fastnat lite så kommer här 3 bra tips från ledande sexologer. Då kan du och din partner få igång sexlivet igen.

Prova sexleksaker

Sexleksaker är superpopulära och av goda skäl. Det här är ett av de bästa sätten att krydda ditt sexliv.

Det finns verkligen många roliga och sexiga alternativ att prova. Från sexiga kostymer till dildospel eller den populära massagepinnen. Du kan klicka här för att se det stora utbudet.

Prata tillsammans

Det är superviktigt att prata ihop i ett förhållande också om det som kan vara lite svårt att säga och många har riktigt svårt att uttrycka sina önskemål och behov kring sex till pojkvännen.

Du kanske känner att det lätt kan tas dåligt emot eller ses som en kritik och det vill du bara inte.

Men försök att göra det ändå, ofta är det inte alls så svårt som du tror och din partner kommer säkert tycka att det är skönt att du tar initiativ.

Planera ditt sexliv

Det låter galet tråkigt och oromantiskt, men det kan faktiskt vara precis tvärtom. Du kanske tror att det är en så småborgerlig sak att behöva avsätta en fast dag för sex, men i själva verket kan det göra dig fri.¨

När man har en dag där man vet att man ska ha sex så prioriterar man det också och då får man en dag där det handlar om er två och inte barn och blöjor och allt annat som tar tid i vardagen.

Skäm bort varandra, även om det bara är en halvtimme på en torsdag!

Erik från Fitfact.se

Erik från Fitfact.se

Jag är mannen bakom Fitfact.dk och skriver om träning och viktminskning, med ett särskilt fokus på motivation och hälsa.

Fitfact.se
Logo
Enable registration in settings - general