Viktiga tips för att starta en fitnessblogg

Nu när du vet vad jag kommer att ta upp i det här blogginlägget kan vi diskutera hur du bäst startar din fitnessblogg.

En webbplats är inte det enda sättet att starta en fitnessblogg, det finns flera andra alternativ. Jag kommer att dela med mig av några av dessa alternativ nedan:

När du startar en fitnessblogg har du några alternativ där du kan vara värd för din webbplats. Inget av dem är dock helt gratis. Innan du bestämmer dig för hur du ska gå tillväga för att starta din blogg bör du göra lite forskning om hur varje alternativ fungerar och sedan bestämma vilket alternativ som är mest vettigt för dig och din budget.

Bestäm ditt mål

Innan du startar din blogg måste du ta reda på vilket ämne den ska fokusera på. Tänk på dina passioner och intressen, och skapa sedan en blogg utifrån dessa saker.

Vad hoppas du kunna följa eller lära ut? Nyckeln till en framgångsrik blogg är att vara konsekvent. Vill du publicera träningspass, matjournaler och intervjuer med träningsexperter? Du kommer att ha större framgång om din blogg har ett specifikt fokus.

Bloggens namn

Kom på ett unikt och fängslande bloggnamn som lockar läsare, vilket leder till högre trafik för din blogg. Gå dock inte för långt med namnet. 

Du vill bestämma dig för ett som inte är för långt och som gäller det som läsaren vill ha. Men om du har svårt att bestämma dig för ett bloggnamn kan du försöka använda en bloggnamnsgenerator för att hitta unika och catchy namn för din blogg.

Välj en värdplattform

När du ska välja var du ska ha din blogg som värd finns det många alternativ. Du kan antingen välja gratis eller betalt hosting. Om du försöker starta en fitnessblogg med en liten budget är gratisalternativet något för dig. 

Du kan använda det kostnadsfria alternativet under det första året och sedan gå över till betalat värdskap när du har tillräckligt många sidvisningar för att motivera det. Vi föreslår att du hostar din webbplats hos BlueHost eftersom de erbjuder en hel del förmåner. De har ett enkelt WordPress-installationsverktyg med ett klick och du kan till och med få 60 % rabatt på hosting och ett gratis domännamn.

Håll det enkelt

En fitnessblogg ska vara en plats dit människor kan komma för att få information som de behöver i realtid – ingen anledning att visa upp sig på bekostnad av enkelheten. Håll inläggen korta och snälla, och inkludera foton eller videor när det är möjligt.

Fokusera på läsaren

En viktig ingrediens i en framgångsrik blogg är att tillhandahålla det som läsarna vill ha. Vill de ha recept, tips, motivation eller prylar? Vad de än vill ha, tänk på din målgrupps intressen, så är det troligare att du når dem.

Bestäm din nisch

Ju mer specifik du kan vara, desto större är dina chanser att locka till dig läsare. Oavsett om du lägger ut träningspass som är inriktade på kvinnor över 50 år eller kosttips för före och efter träningspass måste du rikta in dig på rätt målgrupp. 

Det är också bra om din nisch har en specifik frekvens eller dag för publicering – detta ger människor en idé om när de ska titta tillbaka för ny information.

Bestäm frekvens

Hur ofta kommer du att publicera? Den här frågan är viktig att ställa innan du börjar. Du vill inte ge upp din blogg för lätt. Därför är det bäst om du kan avsätta tid varje dag eller vecka för att ge din blogg den uppmärksamhet den behöver. 

Det beror på hur mycket tid du kan ägna åt att blogga och är helst minst en gång per dag eller varannan dag. Du vill erbjuda färskt innehåll på din blogg, så glöm inte att schemalägga dina inlägg i förväg!

Skriv konsekvent och ofta

När ett bloggschema väl är på plats är det bäst om du skriver konsekvent – även om det inte finns något nytt på din blogg. På så sätt vet folk att de kan räkna med nya inlägg i sina favoritavsnitt. Det bidrar också till att etablera din trovärdighet som expert inom ditt område.

Erik från Fitfact.se

Erik från Fitfact.se

Jag är mannen bakom Fitfact.dk och skriver om träning och viktminskning, med ett särskilt fokus på motivation och hälsa.

Fitfact.se
Logo
Enable registration in settings - general