PurePower energibars test  

Annonsinnehåll

Om du tränar regelbundet känner du säkert igen dig i att det är vanligt att man kan bli rejält hungrig medans man fortfarande är igång med träningen. Genom att tillföra snabb, men nyttig, energi så kan du hjälpa kroppen att fortsätta prestera på en hög nivå.  

Ett av de enklaste sätten att göra detta är energibars. Vi har testat på PurePowers energibars och blivit imponerade av resultatet. PurePower är en dansk kosttillskottstillverka som har expanderat till Sverige och som primärt används för att ge både hobbyatleter och profesionella idrottare välbehövd energi under träning och tävling.  

Före träning  

Att äta dessa innan man sätter igång med sin träning hjälpte i alla fall oss med att ha gott om energi under hela passet. Det är dock värt att hålla i åtanke att detta är bars som är specialdesignade för att ge kroppen snabb energi, och inte kan agera som en ställföreträdare för en ordentlig måltid. Istället så kan det vara ett perfekt mellanmål precis innan man sätter igång med en träning efter en ordentlig måltid tidigare under dagen. 

Under träning  

Även om det kan vara skönt att få sig lite extra energi innan man sätter igång med att träna så kände vi att vi fick ut absolut mest effekt av dessa energibars när vi åt dem medans vi fortfarande var igång med träningen. Att kunna slänga i sig lite extra energi under ett spinningpass kan göra att man orkar pusha lite extra hårt under avslutningen och hjälper verkligen med att se till att man kan prestera på topp. Även om de inte är lika effektiva som energigels så ger detta ändå en bättre smakupplevelse och en bättre mättnadskänsla. 

Vi blev även positivt överraskade över hur enkla dessa energibars var att tugga i sig. Det sista man vill är att man ska behöva kämpa för att få ner det man äter medans man är igång, men det var inget problem med dessa bars.  

Smaken och sammansättningen  

Det finns olika smaker, men alla olika varianter delar samma grundläggande komposition: havre som levererar en stabil ström av energi och mättnad, samt någonting sött som snabbt får upp blodsockernivåerna. Alla smaker var väldigt goda, även om vår favorit helt klart var den med karamell och jordnötter.  

Sammanfattningsvis  

Sammanfattningsvis är vi väldigt imponerade av dessa energibars. PurePower har tagit fram en energikälla som passar perfekt att slänga i sig när man behöver lite energi under ett cykelpass eller på en löptur och som ger en allt som man behöver för att kunna fortsätta i ett högt tempo.  

Tags:

Erik från Fitfact.se

Erik från Fitfact.se

Jag är mannen bakom Fitfact.dk och skriver om träning och viktminskning, med ett särskilt fokus på motivation och hälsa.

Fitfact.se
Logo
Enable registration in settings - general