3 tips på billig träning den här sommaren

Reklam

Många anser att det är viktigt att hålla sig i form, och det är inte för intet. En aktiv livsstil är A och O för en hälsosam vardag, men det är fullt förståeligt att inte alla har budgeten eller platsen för att skapa sitt eget hemmagym.

Tro det eller ej finns det många träningsformer där få eller inga redskap krävs, och därför kan du redan idag komma igång med träningen trots att du arbetar med en tajt budget. Fortsätt att läsa för 3 tips på billig träning den här sommaren!

Powerwalking eller joggingturer

Det första av 3 tips till billig träning den här sommaren kostar i själva verket ingenting alls. Att antingen ge dig ut på en daglig powerwalk eller joggingtur kan göra under för hälsan, och så länge du har ordentliga skor därhemma är det fritt fram att ge dig ut redan idag.

Du kan själv anpassa träningen utefter vad du föredrar och klarar av. Antingen satsar du på promenader, raska powerwalks eller snabba joggingturer. Du kan köra intervaller, jobba upp din uthållighet eller promenera uppför backar för att inkludera lite styrketräning. Istället för att lägga pengar på ett gymmedlemskap eller att införskaffa dig ett löpband är det kostnadsfritt att helt enkelt träna utomhus.

Dagliga cykelturer

På tal om träning utomhus är det väl värt att investera i en cykel. Om du redan äger en cykel finns det inga kostnader att oroa dig för, men om det är läge att skrapa ihop pengar till en sprillans ny cykel kan du ta tillfället i akt och læs artiklen.

Vid cykling skräddarsyr du själv din träning och bestämmer hur kämpigt det ska vara. Värt att nämna är att en cykel inte heller enbart gör susen som motionsredskap, utan gör det också lätt att ta dig från punkt A till B utan att behöva lägga pengar på bensin. Som transportmedel till arbetet, affären eller dylikt blir en cykel därför ett ypperligt val.

Träna i hemmet utan maskiner

Sist på listan av 3 tips på billig träning den här sommaren har vi hemmaträning. Det finns inga krav på att beställa dyra träningsmaskiner, utan en yoga- eller träningsmatta är det enda som behövs. Använd din egen kropp som motvikt och utför träningsmoment såsom armhävningar, situps och mer därtill. Träningsvideor går att hitta helt gratis på nätet, så dina perfekta träningspass är inte långt borta!

Tags:

Erik från Fitfact.se

Erik från Fitfact.se

Jag är mannen bakom Fitfact.dk och skriver om träning och viktminskning, med ett särskilt fokus på motivation och hälsa.

Fitfact.se
Logo
Enable registration in settings - general