Träningsskor – Bäst i Test gymskor 2022

De bästa träningsskorna är mångsidiga och flexibla så du kan variera mellan konditionsträning, styrketräning och gruppträning utan att byta skor. 

De har en ganska platt sula så du kan använda dem vid styrketräning, men de ska också vara smidiga och tillräckligt ergonomiska så man kan springa, hoppa och dansa. 

Vi tycker att de bästa träningsskorna till kvinnor och män är: 

  1. Reebox Nano X
  2. Reebok HIIT 
  3. Nike Metcon
  4. Nike Air Zoom Superrep
  5. Under Armor Tribase

De flesta modeller finns till både män och kvinnor, så tveka inte att klicka på en sko du gillar även om vi har satt den i dam/herr kategorin.

Top 3 Træningssko

Under Armor Tribase
Bedste til kvinder
Reebok Nano X
Vores Testvinder
Nike Metcon
Bedste til styrketræning

Bästa gym- och träningsskor för kvinnor

Reebok Nano X2

Bäst i test är crossfit skorna Reebok Nano X1, som är ett utmärkt par träningsskor som kan användas till allt, oavsett om du tränar styrka, springer på löpbandet eller tränar HIIT i grupp. 

Det är inte bara vi som tycker att dessa skor är bra, de är nästan alltid i topp 3 mest sålda gymskor hos återförsäljare som Sportmaster och Sport24. 

Det här är skor som passar till allt från styrketräning och HIIT till löpning och allt annat. Du kan läsa mycket mer om Reebok Nano X1 i vårt test av crossfit skor.

Passformen är lagom med bra grepp om hälen och gott om plats för tårna så att foten kan jobba.
Aktiv Træning
Fitnessmagasin

Nike Metcon

Butik Pris Läs mer
1.349,00 SEK → Till butik

Nike Metcon är konkurrenten till Reebok Nano X1 inom crossfit och gymskor. Detta är också en jättebra och testvinnande träningssko som är särskilt bra för dig som tar tyngdlyftning på allvar. 

Skorna rekommenderas ofta på träningsforum på Reddit och i Facebookgrupper när någon efterfrågar skor som både funkar på gymmet och för tyngdlyftning. 

Men skorna får inte så bra betyg när det handlar om att springa i dem. Då tycker många användare att de är lite för tunga och platta.

A great all-round shoe. These come with an optional heel raise inserts to help with mobility issues when performing squatting movements or Olympic lifts
CoachMag
Fitnessmagasin

On Cloudswift

En löparsko som också är populär som träningssko och väldigt hypad just nu. On Cloudswift är just nu 2022 den mest populära skon i Sportmasters webshop. 

Bra för breda fötter och för dig som springer många kilometer på löpbandet. 

Det här är ett par skor som är gjorda för löpning och träning med massor av stötdämpning och som är utvecklade i det hållbara materialet Helion. 

Dessa skor rekommenderas av användarna i träningsgruppen /r/orangetheory på Reddit, där användarna rekommenderar dem till kvinnor med breda fötter:

I have a pair of ON brand that I really like. I have a pair of inserts in them and It took a few solid weeks of them feeling too tight but now they fit perfect and I love them!

Nike Air Zoom Superrep 2

Butik Pris Läs mer
727,00 SEK → Till butik

Bästsäljande träningsskor i en futuristisk design. De här skorna är gjorda för hopp, dans, löpning och gym. 

Nike Air Zoom Superrep 2 är ett av de mest populära och mest sålda träningsskor 2022 och finns i en rad olika modeller och färger. 

Detta är ett par träningsskor med massor av dämpning och stöd, mycket lämpliga för snabba hopp och tempobyten, högintensiv träning (HIIT) och liknande. 

Eftersom dessa skor inte har platt sula passar de inte så bra för styrketräning som knäböj och marklyft.

Under Armor Tribase

Under Armor är stora inom gym och crossfit och finns bland annat hos gymkedjan SATS, som har ett samarbete med företaget.

Under Armor Tribase är deras mest populära träningsskor och de har fått 5 av 6 stjärnor i magasinet iForms årliga test av gymskor. 

Tribase är en förhållandevis platt sko med bra dämpning som man även kan springa i, men som är väldigt bra för HIIT och crossfit samt andra dynamiska träningsformer.

Nike MC Trainer

Butik Pris Läs mer
527,00 SEK → Till butik

Populära träningsskor för kvinnor från Nike. Dessa träningsskor är väldigt mångsidiga och finns i flera snygga färger. 

Det är ett par skor du kan använda för både tunga lyft som squats eller knäböj men även för smidighetsövningar efteråt. 

De har gummisula, vilket ger ett bra grepp oavsett om du är ute eller inne. Hälen är tjockare än framdelen, vilket gör den stabil vid lyft och dynamisk när du springer.

Bästa träningsskor för män

Reebok Nano X2

Vores testvinder er Reebok Nano X, der er den sko jeg selv træner i, og som er en klassiker i Crossfit boxes verden over.

Det er en lækker crossfit sko, som fås i flere flotte farver, med flad sål og masser af støtte til både vægtløftning og dynamiske øvelser.

Hvis du har en lidt bred forfod, vil du måske især kunne lide denne, da de er kendt for at være lidt bredere end andre brands.

Det er en sko der anbefales af næsten alle, blandt andet i Aktiv Trænings test.

Pasformen er lige i skabet med et godt greb om hælen og god plads til tæerne, så foden kan arbejde.
Aktiv Træning
Fitnessmagasin

Nike Metcon

Butik Pris Läs mer
1.349,00 SEK → Till butik

Nike Metcon är den amerikanska sportgigantens bud på ett par crossfit skor som är lite utöver det vanliga. 

De är också bra att lyfta i, mycket lämpliga för knäböj och marklyft, även om detta egentligen inte är lyftarskor. 

Men däremot får de lite sämre recensioner när det gäller löpning. Många användare skriver på bl.a. Reddit att de inte är bra att springa i, så det är nog inte dessa skor du ska investera i om du ofta avslutar med 5km på löpbandet efter din styrketräning.

A great all-round shoe. These come with an optional heel raise inserts to help with mobility issues when performing squatting movements or Olympic lifts
CoachMag
Fitnessmagasin

Reebok HIIT TR2

Det här är populära träningsskor som är utvecklade för dynamisk träning i hög intensitet, därav namnet HIIT (high intensity interval training), oavsett om det är crossfit eller gruppträning.

Detta är också bra skor att springa i med rund framdel och bra stötdämpning. 

Det är ett par skor som kan användas för styrketräning, men det finns bättre alternativ som t.ex. Reebok Nano och Nike Metcon

A great all-round shoe. These come with an optional heel raise inserts to help with mobility issues when performing squatting movements or Olympic lifts
CoachMag
Fitnessmagasin

Under Armour Project Rock 4

Butik Pris Läs mer
774,00 SEK → Till butik

Väldigt populära träningsskor från Under Armour som är storsäljare hos SportMaster.

Dessa träningsskor är gjorda för dig som tränar högintensivt men också springer och lyfter. Den tjocka sulan gör att de inte är riktigt lika lämpade för lyft som de andra alternativen, men enligt de flesta recensioner duger de även för detta. 

Adidas Handball Spezial

En klassisk träningssko från Adidas till ett bra pris. Dessa träningsskor från Adidas är egentligen ett par handbollsskor, men det gör dem inte mindre lämpliga för t.ex. styrketräning eller crossfit. 

Innan det ens fanns speciella crossfit skor var de här faktiskt några av de mest populära. De var som Converse Vans var för tyngdlyftning.

Det här är träningsskor med en platt gummisula och därför perfekta för tyngdlyftning med hållbart läder, vilket gör att de också tål en del stryk under träning.

Inov-8 Bare XF

Inov-8 är ett märke man ofta får rekommenderat när man frågar andra om råd. Det är ett par skor som skiljer sig lite från de stora märkena som Nike, Adidas och Reebok genom att vara mer kompromisslöst crossfit aktiga.

Den sko vi har valt att framhäva här är en renodlad hardcore crossfit sko som håller länge efter att alla andra har fått ge upp.

..This, for me, is the perfect CrossFit shoe. It’s got so much crammed into it that it will give you the edge through a variety of workouts. You’ve got a really great combination of stability, grip and quality rope protection..
CoachMag
Fitnessmagasin

Detta är viktigt när du väljer träningsskor

Det viktigaste när du köper tränings- eller gymskor är att välja skor som passar till den typ av träning och friskvård du vill hålla på med:

  • Styrketräning
  • Kondition
  • Gruppträning

Om du är en typisk gymbesökare tränar du kanske lite av varje och därför behöver du skor som klarar det mesta!

1
Styrketräning

Om du tränar styrketräning ska du välja skor med en platt sula så vikten fördelas bäst när du utför lyft som knäböj och marklyft. Det är absolut no-go att göra knäböj eller marklyft i skor med hög häl eller i löparskor! Vissa träningsskor har en hård häl, så kallade lyftarskor, och de är endast lämpliga för styrkelyft.

2
Konditionsträning

Om du tränar konditionsträning på löpband, crosstrainer och motionscykel ska du ha ett par skor som är lätta och mjuka som du kan springa i. Gymskor är inte löparskor, men de mest populära träningsskorna kan man absolut springa i.

3
Gruppträning

Om du gillar gruppträning som zumba, step aerobic eller andra träningsformer med hopp och dans, så är det en bra idé att välja ett par träningsskor med bra stötdämpning och som är sköna att ha på sig.

Du behöver lyckligtvis inte 3 olika par skor eftersom de bästa träningsskorna är gjorda för alla 3 ändamål. 

Du får alltså ett par skor med en platt sula, men som är smidiga och lätta och ger bra stöd, så du kan gå från styrketräningen direkt till löpbandet och sedan till gruppträningen.

FAQ

De bästa gymskorna är mångsidiga skor med platt sula bra stötdämpning. Vi gillar Reebok Nano X1, Nike Metcon och Under Armour Tribase.

De bästa crossfit skorna ska både kunna användas för tyngdlyftning, löpning och intervallträning. Vi gillar Reebok Nano X1, Nike Metcon och Under Armour Tribase.

Erik från Fitfact.se

Erik från Fitfact.se

Jag är mannen bakom Fitfact.dk och skriver om träning och viktminskning, med ett särskilt fokus på motivation och hälsa.

Fitfact.se
Logo
Enable registration in settings - general