Hopfällbar motionscykel

Få plats med en motionscykel, även om du egentligen inte har plats! En hopfällbar motionscykel kan enkelt gömmas undan i ett skåp eller under en säng. Ta fram den när du vill träna och lägg undan den när du är klar. Perfekt för dig som inte har plats att ha en motionscykel stående i din lägenhet eller ditt hus.

Vilken ska du välja? I denna artikel har vi hittat några motionscyklar i olika prisklasser. Du får också några tips med på vägen. Läs hela artikeln eller använd innehållsförteckningen för att hoppa mellan avsnitt.

Topp 3 hopfällbara motionscyklar

ANNONCE

Toorx BRX Compact Motionscykel

Butik Pris Läs mer
Träningsmaskiner 2.495,00 SEK → Till butik

Snygg hopfällbar motionscykel från Toorx. Här får du en hopfällbar motionscykel med det lilla extra. Motionscykeln tar nästan ingen plats när den är hopfälld, bara 48x45x132cm. När cykeln är hopfälld kan man rulla de 17,8 kg den väger på transport-hjulen på bakänden.

Toorx har en max användarvikt på 100 kg och ett svänghjul som väger hela 6 kg. Svänghjulet är därmed lite tyngre än på de flesta hopfällbara motionscyklar. Det ger stabilitet och en jämn gång.

Motionscykeln har smart display som visar distans, tid, kalorier, puls, hastighet och totalt avstånd. Sadeln har stöd i ryggen.

Toorx BRX Compact är en ytterst kompakt motionscykel, som kan förvaras i varje hem.

VidaXL hopfällbar motionscykel

Butik Pris Läs mer
Träningsmaskiner 2.910,00 SEK → Till butik

VidaXL motionscykel, är populär i den bättre lågprisklassen, där de tillverkar träningsmaskiner för en billig peng. Här ser vi deras hopfällbara motionscykel B1, med ett svänghjul på hela 8,5 kg, max användarvikt 100 kg och totalvikt på 13,9 kg.

Den har en display som visar hastighet, träningstid, distans, total distans, kaloriförbrukning och puls (mäts i handtagen). Cykeln fälls ihop till 47x43x136 cm.

Christopeit X3 hopfällbar motionscykel

Butik Pris Läs mer
Sporttema 2.790,00 SEK → Till butik

Billig men bra hopfällbar motionscykel med ett svänghjul på hela 5 kg. Här får du en solid hopfällbar motionscykel med en max användarvikt på upp till 100 kg och ett svänghjul som ger bra motstånd och stabil gång.

Cykeln fälls ihop till endast 83x43x116 cm och väger 21 kg. Det gör den tillräckligt lätt att bära in och ut ur ett skåp eller gömma undan under sängen. Display visar hastighet, träningstid, distans, total distans, kaloriförbrukning och puls (mäts i handtagen). Det finns också hållare till tablet.

Billig hopfällbar motionscykel

Sök i databasen med hopfällbara motionscyklar

Letar du efter bra erbjudanden på en billig hopfällbar motionscykel? I det här avsnittet har vi samlat rabatter och erbjudanden på billiga hopfällbara motionscyklar. Välj en av de bästa erbjudandena i tabellen nedan. Vi hämtar in priser och erbjudanden flera gånger i veckan hos flera populära återförsäljare.

Välj pris
Visa bara erbjudande?
Välj återförsäljare
Viser
hopfällbara motionscyklar
1299 kr.
X-Bike Light ihopfällbar motionscykel
1899 kr.
X-Bike hopfällbar motionscykel
1990 kr.
Nordic 100 Motionscykel
1999 kr.
Motionscykel CL 2
1999 kr.
2099 kr.
Tunturi Cardio Fit B20 Hopfällbar Motionscykel
1999 kr.
Motionscykel X3 Hopfällbar
2195 kr.
X-bike Cube
2295 kr.
Motionscykel Petyr
2390 kr.
3990 kr.
FitNord Cyclo 100 motionscykel
Tunturi Fitness Cardio Fit B30 Bike, Motionscykel
2495 kr.
3625 kr.
Toorx BRX-Rcompact, Motionscykel
2495 kr.
3495 kr.
Benefit Exercise bike B425, Motionscykel
2495 kr.
3335 kr.
Toorx BRX-Compact, Motionscykel
2499 kr.
Sittande motioncykel RS100
2499 kr.
Motionscykel CL3
2499 kr.
AirBike Basic Motionscykel
BH Fitness ARTIC, Motionscykel
2599 kr.
Tunturi Cardio Fit B25 Hopfällbar motionscykel med ryggstöd

Guide till köp av hopfällbar motionscykel

Därför ska du köpa en hopfällbar motionscykel

En motionscykel är ett utmärkt sätt att gå ner i vikt och komma i form på. Enligt flera experter är motionscykeln faktiskt den bästa maskinen på gymmet, när det gäller att bli av med extrakilona.

Det är också den träningsmaskin som är enklast att ha hemma. Men en motionscykel tar ju lite plats det går inte att undvika. Det är inte helt lätt att ha en motionscykel i en liten lägenhet.

Det är just här en hopfällbar motionscykel kommer väl till hands. Ta fram den ur skåpet eller från under sängen, och 1-2-3 så är du igång. När du är färdig med att träna lägger du bara tillbaka den.

Väldigt smart.

En hopfällbar motionscykel är ofta också billigare än en vanlig motionscykel och det är ju alltid en fördel.

Det ska du vara uppmärksam på

En hopfällbar motionscykel är ju i princip “bara” en vanlig motionscykel, men konstruktionen som gör den hopfällbar, ändrar lite på förhållandena. När du ska ta ställning till vilken cykel du ska köpa bör du därför titta på dessa 3 saker:

Maximal användarvikt

Hur många kilo håller motionscykeln för? Normalt kan en motionscykel klara mellan 110 kg och 150 kg, men en hopfällbar motionscykel är mindre robust byggd, just eftersom den ska kunna fällas ihop. Det gör den mindre stabil och mindre stark. Därför kan den maximalt tillåtna användarvikten vara lägre.

Svänghjul och motstånd

Svänghjulet är det hjul du trampar runt och det är därför hela kärnan i din motionscykel. Motståndet justeras typiskt genom magnetism. Det är bäst med ett tungt svänghjul eftersom det ger en mer jämn och realistisk upplevelse. Hopfällbara motionscyklar är mindre, så de har oftast mindre och lättare svänghjul. Leta efter ett tyngre svänghjul, det är oftast bättre kvalitet.

Köp en motionscykel med svänghjul på minst 5 kg.

Hur mycket väger motionscykeln?

Och är det hjul på? När du använder en hopfällbar motionscykel ska den tas fram och läggas undan varje gång.

Fitfact.se