Concept 2 roddmaskin rea

Concept2 är inte en billig roddmaskin. Den billigaste modellen kostar från ca. 11 000 kr och de dyrare modellerna, avsedda för gym, kostar närmare 20 000 kr. Därför kan det vara en bra idé att hålla utkik efter ett bra erbjudande. Det har vi försökt hitta i sökmaskinen nedan. 

Vi hämtar dagligen priser från en rad svenska återförsäljare av Concept2 roddmaskiner så du alltid kan hitta ett bra pris. Du kan välja att bara se erbjudanden genom att klicka på “Se bara erbjudanden”. Men det är sällan låga priser på Concept2 utan priserna ligger generellt på ungefär samma nivåer. 

Om du är intresserad av alternativ till Concept2 kan du läsa avsnittet om “Alternativ till Concept2”. Patentet på Concept2 har nämligen gått ut, så andra producenter kan fritt kopiera maskinens grundläggande uppbyggnad och det har de gjort. Är det något för dig? Läs vidare och ta reda på det.

Billig Concept 2

Erbjudanden och rea på Concept 2 roddmaskiner

Är du på utkik efter ett bra erbjudande på en Concept 2? I detta avsnitt har vi samlat erbjudanden på billiga roddmaskiner. Välj ett av de bästa erbjudandena i tabellen nedan. Vi hämtar in priser flera gånger i veckan från flera populära återförsäljare.

Välj pris
Visa bara erbjudanden?
Välj återförsäljare
Viser
romaskiner

Concept 2 Modeller

Concept 2 har funnits i många år. Den första modellen kom ut på marknaden 1981 med det passande namnet: Model A. Sedan dess har det kommit många nya modeller, men den grundläggande konstruktionen har inte ändrat sig så mycket. Ska du ha den senaste och dyraste, eller duger det med en billigare modell? Vi har tittat på skillnaderna på de olika Concept2 modellerna. 

Concept2 Model D

Bäst för hemmabruk

Model D är Concept2´s bästsäljare bland roddmaskiner och deras rekommenderade roddmaskin till hemmet. Det är också den billigaste och har allt som behövs för ett bra träningspass. Det är också samma maskin som du säkert har sett på gymmet eller på roddklubben.

Concept2 Model E

Bäst för sjukgymnastik och rehabilitering

Model E är ett bra val om du föredrar en roddmaskin med högre sitthöjd. Det kan till exempel vara bra om maskinen ska användas i rehabilitering, där användarna kan ha problem med sin rörlighet. Det högre sätet gör det nämligen enklare att komma på och av roddmaskinen. Det är det många äldre som uppskattar, oavsett hur bra form de är i.

Concept 2 Dynamic 

Mest realistisk?

Senaste modellen av Concept2 är vi inte så vana att se i Sverige. Det är nämligen den så kallade dynamiska modellen, som faktiskt har ett helt annat sätt att ro på. I motsats till de vanliga modellerna rör man fötterna medan man ror, medan sätet inte rör sig särskilt mycket. 

Det ska ge en mycket mer realistisk upplevelse. En vetenskaplig studie har redan testat skillnaderna mellan de två modellerna och här konkluderar man att:

dynamic ergometry may help rowers maintain their feel for the water with more similar force profiles and high stroke rates

Slutsaten är alltså att rytm och kraft på Dynamic modellen påminner mer om en båt på vatten än de klassiska modellerna.

Display och Monitor versioner

Concept2s display heter PM och versionen står angivet sist med en siffra. Den senaste displayen är, när denna guide skrevs, PM5. Det är värt att kolla upp vilken monitor-modell den Concept2 roddmaskin du vill köpa har. En ny roddmaskin har självklart den senaste, men om du köper en begagnad kan den ha en äldre modell som t.ex. PM3 och PM4.

Vilka skillnader är det på PM3, PM4 och PM5?

Det kan finnas en del skillnader, inte minst när det handlar om vilka pulsmätare man kan ansluta. 

PM3: Kan endast ansluta ett standard analogt pulsbälte från Polar dit en kabel från Concept2 ska anslutas. 

PM4: Kan använda ANT+ wireless anslutning av pulsbälte. Har möjlighet för att använda Logcard extern hårddisk.

PM5: Kan använda ANT+ och Bluetooth och fungerar därför med i princip alla slags pulsmätare. Har möjlighet för att ansluta USB för logbook och har display med bakgrundsbelysning.

Du kan läsa mycket mer om skillnaderna på de 3 modellerna på denna tråd på Concept2s forum: https://www.c2forum.com/viewtopic.php?t=152943

Concept2 träningsprogram

Ett av de främsta fördelarna med att köpa en Concept2 roddmaskin är tillgången till den stora gemenskap som finns omkring ergometer träning (alltså träning på roddmaskin). Enbart på Concept2s egen hemsida hittar du en uppsjö träningsprogram för alla syften såsom kondition, tid och tävling eller viktnedgång. Concept2 har dessutom en “Workout of the Day”-sida, där du varje dag kan välja mellan 3 program med olika intensitet. Du kan läsa mycket mer om Concept2 träningsprogram och andra träningsprogram på länken nedan.

LÄS OCKSÅ:
TRÄNINGSPROGRAM TILL RODDMASKIN

Concept2 underhåll

Varje dag:

Torka av glidskenan med en trasa, eller en skursvamp utan slipmedel, efter användning. Du kan antingen använda dig av vatten och tvål eller fönsterputs. Använd inte mineraliska syror, blekmedel eller grova slipmedel.

Efter 50 timmars bruk, eller vid återkommande bruk, varje vecka i roddklubbar, gym eller liknande: 

Rensa och smörj din Concept2 kedja med vanlig kedjeolja (syntetolja). Du kan också använda en 3-i-1 olja eller 20W motorolja. Gnid in oljan med en trasa längs hela kedjans längd. Torka av överskottsolja och upprepa processen om nödvändigt. 

Efter 250 timmars bruk, eller vid återkommande bruk, varje månad i roddklubbar, gym eller liknande:

 • Granska kedjan och se efter styva led. Om det finns styva led och en noggrann smörjning med olja inte hjälper, så byt kedja. 
 • Granska anslutningsledet mellan kedja och handtag för slitage. Om hålet har utvidgats eller U-bulten har blivit sliten halvvägs igenom, så byt ut delarna. 
 • Om handtaget inte kan föras korrekt tillbaka till svänghjulet, så efterspänn gummibandet. 
 • Granska att alla skruvar är ordentligt fastspända på maskinen. 
 • Efterspänn muttrar på PM monitor armen. 
 • Granska svänghjulet invändigt efter damm med en ficklampa. Dammsug invändigt om det behövs. 

Källa: C2shop.dk

Concept2 tillbehör och reservdelar

Du kan köpa tillbehör och reservdelar till din Concept2 hos din återförsäljare. Om du har köpt en begagnad maskin kan du köpa reservdelar som t.ex:

 • Sittdyna
 • Smartphone hållare

Återförsäljaren Apuls har:

 • Skyddsmatta

C2shop.dk har en del reservdelar:

 • Underhållssats med reservdelar
 • PM5 monitor
 • Memorystick

Fitnessgruppen.dk har också vissa reservdelar:

 • Fotrem
 • Handtag
 • Kedja
 • Gummiband

Sist men inte minst kan du vända dig till den internationella producenten på Shop.Concept2.com

Erik från Fitfact.se

Erik från Fitfact.se

Jag är mannen bakom Fitfact.dk och skriver om träning och viktminskning, med ett särskilt fokus på motivation och hälsa.

Fitfact.se
Logo
Enable registration in settings - general